2015. nov 20.

3 finom sütirecept

írta: NewLife
3 finom sütirecept

Házi csokipuding:

Úgy gondolom mindenki ehet valami finomat, ezért egy egyszerű csokipuding készítését írom le.
 
Csokipuding
 
Hozzávalók:
 
2 szobahőmérsékletű tojás
18 deka magas kakaótartalmú étcsokoládé
4 evőkanálnyi víz
4 evőkanálnyi finom szemű kristálycukor
4 evőkanálnyi vaj
egy csipet tengeri só
Elkészítés ideje:
 
Tíz perc.
 
Elkészítés menete:
 
Első lépésként a tojásokat válaszd ketté, a sárgájákat tedd egy tálba, a fehérjéket egy másikba, utóbbiakat 
 
egy csipet só társaságában verd kemény habbá, majd tedd félre. A többi hozzávalót, a sárgáják kivételével, vízgőz felett főzd össze, folyamatos kevergetés mellett. Ha már szép sima csokimasszát kaptál, vedd le a tűzről, és keverd hozzá a felvert sárgájákat, majd a fehérjehabot. Keverd jól össze az egészet, majd adagold kis tálkákba.
 

Tiramisu:

Hozzávalók:

50 dkg mascarpone

20 dkg cugor

6 tojás

1 csomag vaníliás cukor

10 dkg étcsoki

2 csomag babapiskóta

5 dl kávé

kakaó

 

Az elkészítés menete:

1. A 6 tojás sárgáját a cukorral össze kell keverni géppel.

2. A krémhez fokozatosan hozzá kell adni a maskarponét.

3. A csokit fel kell darabolni késsel, majd a krémhez kell adni.

4. A babapiskótákat kávéba kell áztatni és egy nagy tálba kell tenni.

5. A tojásfehérjét kemény habbá kell verni és a masszához tenni. A piskótára krémet kell rétegezni, majd megint piskótát és krémet. Legfelülre pedig kakaót kell szórni.

Fügegolyó (egyszerű recept)

Úgy gondoltam most egy kis sütinek (már ha nevezhetem annak) a receptjét írom le. Annak ajánlom aki szereti a fügét, a szilvát és a diót. Lássunk is hozzá:

Hozzávalók:
 
20 dkg aszalt füge
5 dkg nagyszemű mazsola
20 dkg aszalt szilva
15 dkg darált dió a masszába, 5 dkg a díszítéshez
 
Elkészítés:
 
1. Az aszal gyümölcsöket szűrőben megmossuk, majd langyos vízben legalább 6 órán keresztül áztatjuk.
2. Ha megpuhultak, leszűrjük, és tiszta konyharuhával felitatjuk róla a nedvességet.
3. A szilvát kimagozzuk, a füge kemény szárát pedig eltávolítjuk.
4. Rúdmixerrel vagy késes robotgéppel apró darabokra zúzzuk. Közben hozzákeverjük a mazsolát, a végén pedig a darált diót.
5. Teáskanál segítségével diónagyságú golyókat gyúrunk belőle, és a maradék darált dióban megforgatjuk.
6. Pár napig szobahőmérsékleten száradni hagyjuk.
 
TIPPEK:
Mignonpapírban kínáld!
Birsalmasajttal egészen különleges!
Dió helyett, kókuszreszelékben is forgathatod.
[Készíts szaloncukrot (persze csak karácsonykor ;) ): csomagold színes papírba és fóliába. Díszítsd vele a karácsonyfát és az ünnepi asztalt!]
 
Remélem ízleni fog! Jó étvágyat! ;)
 
Szólj hozzá